Mille - Irish Softcoated Wheten Terrier

Mille er født den 7 december 2019


Stammer fra Kennel - Joans Wheaten i Vamdrup

Oprindelig kaldet Joans Wheaten Herta - Men hos os hedder hun Mille

DKK reg nr. DK21270/2019

Vinter 2021

Vores dejlige Mille er nu 2 år gammel. Hun giver os dagligt meget glæde og kærlighed med sit utroligt dejlige temperament og kærlige væsen. Hun elsker især klitterne ved Slettestrand hvor hun tror hun styrer hele verden-


Både I og evt børn vil elske en Wheaten.


Som vi siger hvis du ikke har haft en ved du ikke hvad vi taler om


Læs om Racen sidst på siden fra DKK hjemmesiden


Besøg Irish Softcoated Wheaten Terrie hjemmesiden

Mille har den 12 -14 November 2021 deltaget i hundeudstilling i Herning


14 November Danish Show             Bedømmelse         EXCELLENT


bra storleg fina proportioner, velballanceret huved, bra øron øgon og bet, endnu myket svarte, raka fine fremben, noget brant nakke og skuldar, goda vinklar bag, med tiden få den rette pelsen, goda rørelser

Se PDF


13 November Nordic show              Bedømmelse         Very Good 

Se PDF


12 November International show     Bedømmelse         Very Good

Se PDF


Billeder fra udstillingen.

Lidt om racen fra DKK hjemmesiden men bedst spørg en af os der har en Wheaten det vil du ikke fortryde


MENTALITET

Den har et mildere og roligere væsen end de fleste andre terriere, og den er generelt mere tolerant i forhold til andre hunde. Den er glad, nysgerrig og venlig mod alle og meget tålmodig med børn. At fungere som gårdhund var en af dens oprindelige opgaver, og den er stadig en udmærket vagthund. Egnet som familiehund.


AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En robust, aktiv og energisk hund med en hel del jagtlyst. Den sætter stor pris på mulighed for at bevæge sig frit uden line. Den kan godt gå på jagt på egen hånd, men den er i reglen relativt lydhør og bevarer en god kontakt med sine mennesker.


BEHOV

Behøver temmelig meget fysisk motion og meningsfyldt beskæftigelse samt et godt socialt liv i nær kontakt med familien - enkelte hunde kan endda være næsten overvældende kontaktsøgende.


PELS OG PLEJE

Den middellange pels er blød, silkeagtig og glansfuld, bølget eller lokket. Den færdige pels er et par år om at udvikle sig. Pelsen kræver meget arbejde med børste og kam, men den fælder stort set ikke. Pelsen kan formes ved klipning, eller den kan vokse naturligt.


TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er som regel samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Vær ubetinget konsekvent, men samtidig kærlig. Skift ofte øvelser og træn i forskellige omgivelser, så hunden ikke keder sig.


OPRINDELSE

Den var oprindelig de fattige irske bønders hund. Den levede sit arbejdsomme liv upåagtet i landsbyerne i århundreder. Den holdt rotter og mus fra dørene, drev husdyrene ud og ind, passede på hus og hjem og deltog i jagten på al slags vildt af overkommelig størrelse. Specialister havde man ikke råd til. Denne baggrund har racen tilfælles med de andre irske terriere. Først i 1930'erne fik man øjnene op for den som race, og siden har den erobret sig en solid plads som selskabshund.


HØJDE

Hanner 46-48 cm. Tæver 43-45 cm.


VÆGT

15-20 kg.


FARVER

Alle nuancer fra lys hvedefarvet til rødligt gylden.


HJEMLAND

Irland.


INTERNATIONALT RACENAVN

Irish Soft Coated Wheaten Terrier.